#PODŠPUNTEM - DOPRAVA

Robert Urbánek

Když se řekne Messenger, vybaví se mi pan Svěrák, jak ve Vratných lahvích, na starým favoritovi v černých elasťákách a žlutočerným batohem, rozváží dokumenty po Praze. My, co bydlíme ve větších městech, se s tímto typem poslíčků různých kurýrních společností setkáváme už běžně, dnes navíc stále častěji i s jídlem na zádech.

Z pohledu dopravy k zákazníkům našeho e-shopu je však Messenger zásadním partnerem. Když jsem se rozhodoval, jak dopravovat naše láhve bezpečně k zákazníkům, věděl jsem, že nechci mít kompletní nabídku všech dopravních společností. Z toho by si zákazník ani pořádně nevybral. Navíc náš sortiment je přeci jenom specifický. Jde o tekutiny, sklo a zboží pro příjemce nad 18 let. V této kombinaci parametrů nám taky mnoho společností nevyhoví.

Nakonec jsme zakotvili u dvou přepravců. Tím jedním je Česká pošta, pro mnoho lidí tradiční a svojí sítí dostupná téměř v každé obci. Druhým a pro nás zásadním partnerem je Messenger. Pro mnoho lidí mimo velká centra nepatří mezi nejznámější přepravce, ale nás přesvědčili, že mají službu přímo zacílenou na dodávky lahví.

Kartony překládají ručně, k zásilkám se chovají tak, jako že uvnitř je opravdu sklo. Za tři roky spolupráce jsem s nimi neměl problém. A kromě naprosto ojedinělých výjimek dopraví balíčky s našimi láhvemi do druhého dne od podání.

Kromě toho máme tzv. Sirénový rozvoz, což zjednodušeně znamená, že každou první středu v měsíci (tedy v den kdy probíhá zkouška sirén) rozvážíme po Brně zdarma.

Speciální akce máme nachystané na předvánoční čas. Pro každou objednávku nad 1000 Kč dáme dopravu zdarma a navíc každou středu v prosinci budeme zdarma rozvážet vlastními kurýry po Brně.